Platypus
Door: Niels en Mariska
Blijf op de hoogte en volg Niels en Mariska
26 December 2008 | Australië, Sydney
Hallo allemaal, we hoorde dat we te weinig van ons lieten horen. Wat ik niet verwachte, maar in Australie vind je niet zo makkelijk een internet cafe. Ja, in de grote steden maar voor de rest lijkt het alsof we derdig jaar terug in de tijd zijn. Ze denken hier als ze wat aan hun shop doen, dat het lijkt alsof ze teveel verdienen en te duur zijn. Dus ziet het er niet uit. Na aankomst in Sydney hebben we de camper opgehaald en zijn we naar Bondi beach gereden. Ik heb me wat afgegild, Niels was niet echt gewend om de camper te rijden. We zijn zelf door rood gereden omdat hij de stoplichten niet gezien had.
Misschien kennen jullie Joel. Hij heeft een klein jaartje in Amsterdam gewoond en zit nu in Bondi. We konden bij hem douchen en heeft ons de beste en goedkoopste eetplekjes laten zien. Vanuit daar konden we de bus naar het centrum nemen. De Oprahouse met de brug was wel het indrukwekkenst. We hebben een opra geboekt voor de dertigste: Madam butterfly. We zien er erg naar uit. Toen we daar stonden bezefde we pas dat we echt aan de andere kant van de wereld waren.
We kunnen trouwens bij een baas van vrienden het vuurwerk bekijken. Ze hebben blijkbaar veel poen en hebben ook een appartement in Sydney...aan het water met uitkijk op de beroemde brug.
We zitten nu in Wyee bij vrienden die we in Chiang Mai ontmoet hebben. We hebben de Cmaper voor hun deur staan en maken dagtripjes van daar uit. We zijn onder andere naar een wijnvallei geweest, hebben een paar steden bezocht die daar in de buurt zijn en natuurlijk ook de bijbehorende stranden. Dit weekend hebben we met broeders en zusters gecampeerd. Grote kampvuren in de avond en veel gezelligheid overdag.
Niels heeft met die broeder waar we bij logeren gevist. We hebben dus al wat vis gegeten, want zo gaat dat hier. En ik vind het eigenlijk lekkerder dan ik dacht. Dus dat is ook weer heel goed.
O we hebben ook een paar uur langs een beekje geslopen om Platypus te zoeken. Vogelbekdier dus. We dachten dat we ze bij iemand in de achtertuin gingen kijken. Maar uiteindelijk moesten we dus een paar uur langs een beek lopen in een dichtbegroeidt bos en dat allemaal op slippertjes.
Niels zijn voeten zaten onder de modder en bloedzuigers. Iedereen vond dat wel grappig en ik helemaal totdat we er thuis achterkwamen dat ik er een op mijn buik had die zich al helemaal had volgezogen met mijn bloed. Maar het was het waard want we hebben het mooie beestje gezien!
Groeten van ons en geniet van de photo's.
Kusjes...
Groeten van ons en geniet van de photo's.
Kusjes...
27 December 2008 - 10:05
Iris:
Hello, bedankt voor jullie bericht en foto's. Wanneer komt Koen naar jullie toe of zijn zij er al? Liefs van ons drietjes -
29 December 2008 - 11:34
Sandra Boelhouwers:
Hey! Even nog de groetjes van ons ... we volgen jullie reis nog trouw! Heel veel liefs,
Danny, Sandra, Maxime en Danique Boelhouwers -
29 December 2008 - 15:19
Dik & Janine:
Wanneer jullie in de buurt van Melbourne komen bezoek dan de Royal Botanic Gardens in Cranbourne (30 km zuidelijk van Melbourne). Vooral de Australische Tuin is qua ontwerp erg de moeite waard. Nog heel veel reisplezier.
Groet, Dik & Janine -
30 December 2008 - 18:34
Nouch & Den:
Hoi lieverds! Wauw!
Wat ziet het er allemaal fantastisch uit!!! (toffe bus!!! :-)
Mis jullie wel. Hele fijne jaarwisseling en nog heeeeel veeeeeeeel plezier! Dikke KUS -
01 Januari 2009 - 09:47
Familie Pronk:
Ey, zo te zien hebben jullie het naar je zin.
een geweldig 2009 toegewenst, groet familie Pronk -
06 Januari 2009 - 11:10
Boliertjes:
hoihoi,
prachtige fotos allemaal, mooie landschappen, geweldig om zo'n reis te maken. Hier alles goed kindjes groeien en bloeien (jelle bijna 6 maanden) liefs en groetjes van ons 5 -
10 Januari 2009 - 18:46
Els En Jan Ruijgrok:
Je moet er wel wat voor over hebben om je te laten leeg zuigen door bloedzuigers, maar ze blijken een reinigende werking te hebben.Nou op naar het volgende avontuur veel liefs van J en E Rrrrrrrrrrrr. -
11 Januari 2009 - 15:33
Damiaan & Renate:
Hey sexies!
Leuke foto's hoor!
Zo te horen hebben jullie alles goed onder controle. Het klinkt allemaal als een avontuur wat je ervan zou verwachten.
Gaan jullie ook nog naar het fel begeerde NZ? :)
Spreek jullie snel,
Kussie van Damiaan en Renate en de kleine Josue. -
13 Januari 2009 - 07:28
Ria Aan Het Rot:
Hoi Niels en Mariska, het gaat wel goed zo te lezen met jullie hé? Anneke haar computer is stuk en ze kijkt iedere week even bij mij of jullie bericht hebben. Jullie fan busje is lekker kompakt. Toen ik met de jongens in 1989 vijf en halve week door Amerika en Cannada ben getrokken haden we een zes pers.kamper mee, en die was erg groot maar wel comfort. De jongens
noemde mij Ria trukker. Je broer en schoonzus komen bij ons in de gemeente Mariska.
Nog veel plezier en Jehovah's rijke zegen. Ria aan het Rot. -
18 Januari 2009 - 14:48
Umberto:
sto"lavorando" abbiamo bisogno di vedere altre foto......e soprattutto sapere dove sei e cosa fai. ciao da tutti