Chillen in Buenos Aires
Door: Niels en Mariska
Blijf op de hoogte en volg Niels en Mariska
11 Juni 2009 | Argentinië, Buenos Aires
Even weer bijschrijven want het is weer hard gegaan.
Vanuit Paraguay zijn we dus naar de Iguazu watervallen gegaan en dat was echt mooi. Zoiets moois hebben we allebei nog nooit gezien. Echt de grootste watervallen die er zijn. Je kunt ze aan de Arentijnse en de Braziliaanse kant bezoeken. Argentinie heeft de close up en Brazilie het overzicht. We hebben een dag moeten wachten vanwege de stortregen en de bliksem is zelfs ingeslagen. Echt een wolkbreuk..., nee, een zeebreuk. De dag dat we wilden gaan was er ook weer regen voorspeld, maar we konden niet langer wachten. Als klein meisje drromd ik er al van om deze waterval te bekijken. Wij er met een poncho op erheen maar het klaarde helemaal op, de zonnebrand moest eraan te pas komen. Het park had allemaal looproutes, we hebben wel 6 uur gelopen en we zijn veel dieren tegengekomen. Een vlinder met het nummer 88 op zijn vleugels, tropische vogels en coati´s. De volgende dag in Brazilie konden we zien hoe groot die watervallen echt zijn. Je hebt daar meer het gevoel in de jungle te zitten, er zijn wilde dieren en je kijkt door de jungle heen naar de waterval.
Daarna op naar Baires zoals de Argentijnen Buenos Aires noemen. 20 uur in een nachtbus, maar de beste die we gehad hebben. De andere bussen kregen we pijn in de billen. In Nederland is 3 uur ver, maar hier is dat niets. Het was mooi weer in Baires, maar heel koud. Iedereen liep in een jas en wij op onze slippertjes. We hebben na 4 dagen in een hostel gezeten te hebben een appartement gevonden in de binnenstad, vlak bij de oude haven. Heel mooi.
Brandon en Daniel zijn langsgekomen vanuit LA en ze hebben bij ons geslapen.
Ik heb mezelf bijzonder verwend. Ik heb allemaal designer kleertjes en ben naar de kapper geweest en daar hebben ze ook mijn nagels gemanicuurd en ze daarna gifgroen gelakt hihihih...
Voor de rest hebben we lekker gegeten en heeeel veeeeel gelopen. We hebben exposities bekeken en we zijn met Brandon en Daniel naar Uruguay geweest.
Colonia is een klein dorpje daar en we hebben er de hele dag gegeten op een heel mooi plekje.
O, op ieder vliegveld en op iedere grens zijn ze erg bezig met de swineflu. We worden nu zelfs iedere keer met een infra rood camera op onze temperatuur gecontroleerd en veel mensen lopen met mondkapjes.
Gisteren zijn we van Buenos Aires naar Guayaquil in Ecuador gevlogen. We zijn nu in Salinas en willen de 17de Martijn ophalen in Quito.
We denken aan jullie,
Niels en Mariska
Brandon en Daniel zijn langsgekomen vanuit LA en ze hebben bij ons geslapen.
We denken aan jullie,
Niels en Mariska
11 Juni 2009 - 20:44
Nicole:
Weer helemaal geweldig allemaal! Dat je als klein meisje deze watervallen wilde zien maris, is ook bijzonder. Ik wist tot voor kort niet eens van hun bestaan, het ziet er erg indrukwekkend uit! Liefs Nicole -
12 Juni 2009 - 08:49
Mike Hendrikse:
Beste Mariska & Niels, ben steeds super jaloers. Wat een fotos. Prachtig. Het avontuur gaat van goed naar super naar steeds beter. Verheug me op al de verhalen alsjullie teruf zijn. Doe Martijn de groeten van ons. Veel liefs Mike, Linda, Mitch-Milou & Damiaan-Renate. -
12 Juni 2009 - 11:38
Louis Oremus:
Schitterend mooi, inderdaad die watervallen.
Die pet staat je goed Niels.
Liefs van pa en ma -
12 Juni 2009 - 14:00
Marianne Dijkhuizen:
Zo zeg, wat zal dat een lawaai gegeven hebben, die watervallen. Overweldigend mooi lijkt me dat. Jammer dat je geen geluid op de site hebt. Kunnen jullie strakjes het 'normale leven nog wel aan'? Ik denk dat dit jullie iets is dat altijd intens bij je blijft en dat alles hierna enorm te relatieveren is. Alle schoons is natuurlijk van Jehovah afkomstig, dus die waardering neemt lijkt mij alleen maar enorm toe. Ik wens jullie nog een geweldige tijd toe hierna.Groetjes aan Martijn,helaas heb ik hem niet gesproken in Nederland. Liefs van mij en Kim he. -
13 Juni 2009 - 06:59
Ria Aan Het Rot:
Wat een prachtige watervallen Wat zullen jullie je nietig hebben gevoeld bij zo veel geweld De groep br en zu waar ik mee naar brasil zou gaan zijn daar ook geweest. Dit is al een stukje nieuwe wereld.Heel veel plezier en ik geniet van jullie verslagen en foto's. Liefs ria -
17 Juni 2009 - 10:32
Els En Jan Ruijgrok:
Wat een enorm geweld die watervallen, jammer dat wij het geluid ervan niet kunnen horen, dat lijkt ons enorm. En dan de teerheid van een vlinder, wat is Jehovah toch een veelzijdige God. Eeuwig leven gaat toch nooit vervelen. Wij kijken uit naar de volgende stop. Groetjes Els en Jan Ruijgrok -
17 Juni 2009 - 17:17
Wim En Ria:
Hoi globetrotters, Fijn weer wat te horen. Paraplutje nodig? Wat een verhaal weer en inderdaad het is prachtig, Het is weer jammer dat wij het alleen met de foto's moeten doen. Het laat wel zien hoe Jehovah het bedoeld moest hebben. Wat een schitterende natuur. Geniet er lekker van, je kan hier volgens mij een heel leven op teren. Veel liefs. -
03 Juli 2009 - 12:36
Josue Hendrikse:
Lieve Niels en Mariska,
Bedankt voor de mooie kaart! ik ben er heel blij mee, wil het liefste er de hele dag mee spelen, alleen mag dat niet van mama en papa :( jullie krijgen de groetjes terug van mijn mama en papa en ze willen jullie heel graag weer zien.
kusje van josue -
12 Juli 2009 - 13:29
Mandy Bakker-Hes:
En ik maar zoeken en zoeken naar foto's van je designerkleertjes, maar ik zie alleen maar watervallen! ;-)
Wat prachtig de natuur he!!!
Liefs,
Dennis & Mandy -
14 Juli 2009 - 11:01
Kleo:
Hello guyz, ik vind jullie avonturen zeer spannend... Mariska voelde je je ook zo klein toen je bij de watervallen stond ? Moet zeer indrukwekkend zijn geweest. jullie maken al een klein stukje paradijs mee zoals het bedoeld was.. geniet van de rest van jullie reis en tot gauw :) Patra