Nouchka ophalen
Door: Niels en Mariska
Blijf op de hoogte en volg Niels en Mariska
05 Mei 2009 | Peru, Lima
Hallo allemaal,
Mariska heeft al heimwee hoor...
24 uur in de bus gezeten van Guayaquil naar Lima. Achteraf viel het toch wel mee. Was een goede bus, dikke stoelen en een heleboel filmpjes kijken.
De eerste paar dagen bij de familie Chang geslapen en daarna Nouchka ophalen! We hadden maar 12 dagen samen dus we hadden een dik reisschema in elkaar gedraaid. Achteraf een beetje te druk maar ja.
Vrijdag meteen de stad bekijken en in de avond naar Plaza del aguas. Allemaal fonteinen heel mooi. Zaterdag lekker ontbeiten in het hostel op het dakterras. Daar liep ook nog een schildpad rond die net als een hondje om eten bietste.
Smiddags zijn we naar Paracas gereden met de bus. Werd zelfs nog even bingo gespeeld om een fles sterke drank. De volgende ochtend op excursie naar de Islas Bailestas een vogeleiland net als de galapagos eilanden. De Lonely Planet adviseerde een hoed. Niet voor de zon maar voor de poep. Daar waar geen vogels zaten, zaten pinguins en zeehonden. HEEEEEEEL MOOI! Een hele andere wereld.
Daarna meteen weer de bus in naar Huacachina. Een oase in de woestijn. Zo lekker warm. Mooi hostel met zwembad. In de middag de woestijn in met een buggy. En maar rammen met dat ding. Af en toe stopte hij bovenop een duin en mochten we al zandboarding naar beneden. Heel tof!
De volgende ochtend de bus in naar Nazca om de lijnen te bekijken. Er staan daar allemaal tekeningen op de grond en niemand weet precies waarom. Je kunt ze alleen goed vanuit de lucht bekijken. De condor is bv 140 meter breedt. Maris en Nouch kotsmisselijk omdat dat kleine vliegtuigje eerst sterk naar links afbuigt en daarna naar rechts om het iedereen goed te laten zien.
Daarna de nachtbus naar arrequipa de witte stad vanwege de koloniale architectuur. Daar hebben we 1 dag rustig aan gedaan en de dag erna zijn we stuk gegaan op een mountainbike.
Puno het hoogste meer van de wereld van de wereld Lago Titicaca op 3800 meter. Ook het grootste meer van de wereld (geloof ik) 280km lang. Hoogteziekte ook daar gekregen. Dik hoofdpijn.
Volgende dag naar Bolivia naar Copacobana naar de Isla del Sol waar het Incarijk geboren is volgens de legende. Op de terugweg problemen bij de douande. We moesten betalen. Maar dat wilde ik alleen met een bonnetje. Uiteindelijk had ik m zo over de zeik dat hij onze stempels cancelde. Dan hadden we een probleem. Naar lang praten mochten Maris en Nouch wel het land in, maar ik niet. Gelukkig mocht ik van Peru wel Peru in. Maar terug naar Bolivia word een probleem. Ik ben nu met de ambassade bezig om er alsnog in te kunnen. We willen namelijk graag naar de zoutvlakten van Bolivia.
Cuzco en Machu Pichu. Naar 6 uur in een bus die naar plas stonk gezeten te hebben eindelijk eindelijk in Cuzco aangekomen.
We zijn de Secret Valley van de incas doorgecruised en toen Machu Pichu..., zooooo mooooiiii
Helaas waren die vrouwen niet hun nest uit te krijgen. Het reisschema was iets te druk. Maar de eerste 400 die in MP aankwamen die mochten de berg erachter beklimmen. Helaas voor de dames, maar ik mocht wel.
MP is speciaal omdat het helemaal in tact gebleven is. Nog leuke weetjes: een lama kan maar 35kg dragen, daarom zitten ze er niet op.
Coca bladeren zijn tegen de hoogteziekte en de thee die ze ervan trekken ook.
Inca is de naam van de koning.
Ik was natuurlijk ook weer ziek geworden. De Peruaandse griep. Maar na een antibiotica kuurtje gaat het nu alweer bezig.
Vanmiddag gaan we richting Chile.
Tot de volgende keer maar weer, kusjes uit Peru.
Niels en Mariska
Mariska heeft al heimwee hoor...
Coca bladeren zijn tegen de hoogteziekte en de thee die ze ervan trekken ook.
Inca is de naam van de koning.
Vanmiddag gaan we richting Chile.
Tot de volgende keer maar weer, kusjes uit Peru.
Niels en Mariska
05 Mei 2009 - 19:36
Nicole:
Nou nou, zuid Amerika in een notendop, met even een griepje tussen door (gelukkig alleen maar de Peruaanse, of is Peruaand iets anders?).
Islas Bailestas lijkt me geweldig! Hebben jullie ook Coca-thee gedronken tegen de hoogteziekte?
Hier alles goed! Fijne reis verder en hoop snel weer van die leuke verslagen te lezen.
Liefs Nicole
05 Mei 2009 - 21:42
Thirzz:
nog even voor het slapen gaan jullie verslag gelezen en foto's bekeken.
leuk om te horen hoe het allemaal met jullie gaat!
geniet er nog maar lekker van de laatste lootjes:)
greetzz duik mijn bedje in gaap! -
06 Mei 2009 - 13:32
Iris&Umby&Annick:
Niet overspannen worden hè!!! Jullie hebben het drukker dan ik. Het is toch ook een beetje een vakantie! Hoe dan ook, de volgende keer willen we graag alle drie mee. Dikke kus... -
06 Mei 2009 - 14:19
Marianne Dijkhuizen:
Heerlijk om weer van jullie iets te lezen. Wat een leuke wetenswaardigheidjes melden jullie zeg. Geweldig leuke foto's ook. Heerlijk hoor, weer nieuwe belevenissen. Als je thuiskomt blijft het gonzen in je hoofd als je zoveel gezien hebt. Maar je houd het je leven lang vast, iedere keer beetje bij beetje denk je weer. O ja, dit en dat. In jullie geval heb je wel een eeuwigheid nodig om alles goed door te laten dringen. Ik zie uit naar het volgende bericht. Bedankt voor het delen.
Liefs van mij xxxx -
08 Mei 2009 - 12:04
Wim En Ria:
Hé kanjers,
Wat een verhaal weer, verleden keer spraken jullie nog dat je ons al een beetje begon te missen. Ik kan het niet begrijpen, als ik lees wat jullie allemaal doen heb je daar geen tijd voor. Wat een geweldige fotos. Heel veel plezier nog, hopelijk tot skypes....
Veel liefs -
11 Mei 2009 - 13:03
Els En Jan Ruijgrok:
Die hoed begreep ik niet helemaal bij "De Lonely Planet adviseerde een hoed" voor de poep.Ze zitten toch niet op vogelhoogte die pinguins en zeehonden dus vanwaar de hoed? Of laat ik nu zien dat ik niet veel van de wereld heb gezien.
Heel veen liefs van Jan en Els Ruijgrok. -
12 Mei 2009 - 09:23
Weet Je Hoe Leuk:
WEET JE HOE LEUK dat jullie al "bijna" weer terugkomen...
X
E & M