walvishaai !
Door: Mariska
Blijf op de hoogte en volg Niels en Mariska
21 Oktober 2008 | Thailand, Bangkok
Dag lieve mensen,
Bedankt voor al jullie leuke reacties.En ja..., we hebben een walvishaai gezien. Helemaal te gek. Ik heb nog nooit zo iets indrukwekkends gezien en dat al op mijn derde duik. Niels moest daar een paar jaar voor oefenen.
Thailand heeft mijn hart gestolen. De natuur, de lieve mensen, het eten, de witte standen en het heldere water. Je moet alleen niet vies van honden zijn, want ze zitten hier overal. De laatste week verbleven we op ko tao, duikwalhalla!
Maar snorkelen was ook top, je had om het hele eiland koraal met genoeg vis. Mijn Padi halen was wel het hoogtepunt, maar dat kwam vooral omdat meneer de walvis rond mij heen zwom. Het eiland is heel gezellig en gemoedelijk en we hebben veel vrienden gemaakt.
De laatste twee dagen hebben we op een ander gedeelte van het eiland geslapen in een hutje op het strand. We zaten echt in de middel of now where en moesten 40 minuten door de jungle (erg smal pad) lopen om bij het dorpje te komen. We hadden alleen geen rekening gehouden dat het zes uur donker werd en de terugweg ging dan ook wat moeilijker. Pikkedonker, maar gelukkig herinderden we ons dat we light sticks bij ons hadden (thanks to Nouch) en zijn we veilig thuis gekomen.
Vandaag was echt een lange dag.. zes uur op de boot naar Surathani en twee uur met de bus naar Krabi. We hebben in Bangkok een telefoon nummer van een Brits stel gekregen toen we in de Engelse gemeente waren en die gaan we morgen bellen. Verder zijn we van plan om naar Ko pipi- en daarna naar ko lanta te gaan, daar geeft Sarah, een vriendin van Niels duiklessen.
Dat was het voor nu, groeten,
Elise En Morten:
We missen jullie!! :-( -
21 Oktober 2008 - 19:53
Pa En Ma:
leuk Mariska, dat je duiken kan nu. Wij zijn nu met de wereldwijde tractatenaktie bezig. Die Britse br.en zr. w.s. ook wel.
Wij denken elke dag aan jullie. -
22 Oktober 2008 - 12:45
Umby&Iris&Annick:
Fantastisch!Annick wil ook naar Thailand toe. Wij trouwens ook wel. Jullie maken in geuren en kleuren reclame. En dit is nog maar het begin van de reis. Wie weet wat voor leuks jullie nog te wachten staat. We verheugen ons op de verhalen. Dikke kus... -
22 Oktober 2008 - 17:12
Wim En Ria:
Hoi globbetrotters,
Wat geweldig zo'n belevenis met een walvishaai. Volgens mijn berichten is de gemiddelde walvishaai ongeveer 8 m, maar er zijn er gevonden die wel 15 m lang waren. Zo'n groot exemplaar weegt ongeveer 15 ton, gelukkig voor jullie dat hij leeft van plankton en kleine vis. We vinden het leuk om foto's te zien van jullie. Natuurlijk missen we jullie maar blijf lekker genieten en laat ons af en toe meegenieten. We blijven jullie hierdoor volgen. Groetjessssssss -
22 Oktober 2008 - 20:36
Thirz:
Gefeliciteerd met je PADI!Gaaf dat je nu al een walvishaai hebt gezien!
het is hier druk met alle comotie op de beurs en echt herfst aan het worden.
Blijf nog maar lekker in Thailand en veel plezier in de engelse gemeente,
greetz -
23 Oktober 2008 - 06:47
Fashionwheels:
Hi Niels en Mariska,
Wat leuk om te lezen dat jullie het zo goed naar jullie zin hebben. Wij bij FW vinden het erg leuk om te volgen hoe het met je gaat, Niels.
Groetjes van LAC Vossenbeemd -
23 Oktober 2008 - 16:08
Marianne Dijkhuizen:
Nou, wat geweldig zeg al die belevenissen. Af en toe te mooi om te bevatten denk ik. Genietse allebei. Leuk ook dat wij mee mogen genieten.
Hartelijke groetjes -
24 Oktober 2008 - 13:05
Ria Aan Het Rot:
Hoi luitjes, Dat is wat anders dan het koude herfst weer hier. Koud, nat en nog veel meer....
Geweldig dat je je Padi hebt Mariska.Nu kunnen jullie samen onder water de walvissen bekijken.De zuster waar ik ook mee naar Brazilie zou gaan haar zoon en schoondochter Roy & Marion Keijzer hebben 6 jaar in Bankok als zendelingen gezeten en nu dienen ze in Britch Giana al 6 jaar weer.
Veel plezier, en ik volg jullie. Doeiiiiiiiiii Ria
24 Oktober 2008 - 17:18
Thirza V-de Exbuuv:
heeeeeee lieverds,
n schandalig laat berichtje van mij. hoe is t daar? gaaf he??? thailand is echt n superlandje. goeie keus om daar te starten. gaan jullie nog t noorden aandoen? kan je heerlijk met je voetjes door de rijstvelden en slapen in de bergen bij kleine dorpjes. polen was OOK leuk. buitennissige architectuur en dito fashion. lekker vreemd hoor. nou, genietse en tot tiepse :) thirz
26 Oktober 2008 - 13:49
Ivanka:
HOI! Wat leuk om jullie verslag te lezen. Ik heb eindelijk jullie site gevonden. Ik zei dat ik het wel zou onthouden, maar niet dus :-). Heel veel plezier nog. En alsnog gefeliciteerd met jullie trouwdag (1 jaar en 2 weken is ook speciaal :-)) -
27 Oktober 2008 - 09:25
Berlinda:
Hi rang around what are the dates you will be nsw ? Everyone is on away around that time so a bit hard to sort things out but look up Manly is great place to stay.
Have to ask one friend in Bondi but need dates.We are looking at booking flyet to Qld the 7th or a little earlyier.Meeting you there.What do you think?
Dad and mum say hi .2 months to go can not wait.It looks great to see pics look forward to more.love b -
27 Oktober 2008 - 11:08
Hi:
Booked 7th Jan flying into gold coast airport at 3 .00
Fly back 13th jan wed Gold coast at 6.oo Melb 9.10 .
Flying virgin blue good time to book are money is worth more .
Good time to go to Oz we get 2 for one doller .So if you change in to Oz from euro your laughing. -
27 Oktober 2008 - 20:58
Jonathan En Lisa:
Hoi Mariska en Niels,
Effe googlen en jullie staan helemaal boven aan hoor! Vanaf nu volgen we jullie. Leuk om te zien waar jullie allemaal heen gaan en wat er zoal op de wereld allemaal te zien is!
Heel veel plezier en geniet er van!
Liefs,
Jonathan, Lisa, Youp en Jelle -
29 Oktober 2008 - 20:18
Brenda Ruiter:
Moest ook ff zoeken welke site het was maar gevonden...... Leuk Maris, je padi daar heb je je hele leven wat aan. Wat een paradijs he onder water en de rust en stilte. Dat is echt genieten. X Bren -
31 Oktober 2008 - 09:16
Piet En Corrie:
Hoi Maris en Niels, Fijn dat jullie het naar de zin hebben en alvast voor ons de hotels uitzoeken. Wij gaan lekker met in Jan. ook kijken of het echt zo mooi is. Het ziet er geweldig uit op jullie plaatjes.Heel veel plezier nog. Groetjes -
20 November 2008 - 21:49
Suzepluus:
oo wat klinkt Azie weer aanlokkelijk, thailand is zo heerlijk, Thirsje en ik zijn ook op Ko tao geweest,en hebben daar de kust afgesnorkeld, wat is het daar geweldig gaaf, he? Ik vind jullie fotos trouwens supercool, Geniet nog rustig verder en tot schrijfs, doeii xx Su -
07 December 2008 - 00:52
Martijn:
he niels en maris
IK mis jilie ook hoor. Gelukkig zien we elkaar in ecuador. Vertel me even wanneer julie aankomen, kan ik er rekening mee houden. Ik had vorige week een boa gevonden op straat, to en ik hadden er een kooi voorgebouwd om hem te houden, Is hij dood gegaan. Bleek het een waterslang te zijn. Nu heb ik een kooi aan de voorkant van mijn huis met een mooie boomstronk er in zonder boa. Ik had er ook een kuikentje voor gekocht. Ik denk, hij moet toch iets eten. Waren ze de volgende dag vrienden gewoorden. -
09 December 2008 - 07:43
Hans En Joyce:
Hai Backpackers
Wat ziet het er allemaal geweldig uit
en je fotoboek is ook schitterend!
WOW!!!!! en een walvis haai gezien mooi hoor!
Nog heel veel plezier en we zien uit naar jullie volgende ervaringen.
Groetjes Hans Joyce en Jeff en Sharon.